Gaan jullie trouwen en zijn jullie op zoek naar een mooie trouwauto? Bij de voorbereiding van jullie trouwdag komt veel kijken. Jullie hebben een locatie gekozen en zijn bezig met de details. Als je opzoek gaat naar een trouwauto kom je veel aanbieders tegen. Aller eerst is het natuurlijk belangrijk om te bepalen wat voor auto jullie zoeken, wil je een mooie klassieker of liever een echte sportwagen? Als je dan de keuze gemaakt hebt ga je Googelen. Er zijn veel aanbieders actief in de trouwbranche.

Aanbieders

Hebben jullie de trouwauto van jullie dromen gevonden? Zoek dan contact met de aanbieder. Hier moet je echt op je gevoel werken? Reageert de aanbieder snel en correct of duurt het lang voordat je een reactie krijgt? Dit zegt al veel over de werkwijze van de aanbieder. Ook is het belangrijk om te kijken hoe de manier van communicatie is. Kun je alleen via Instagram DM contact leggen met de aanbieder of zijn er meer manieren van contact mogelijk? Een goede aanbieder kun je bellen, appen of mailen, het contact moet persoonlijk en correct zijn. Vertrouw vooral op je gevoel! Krijg je een rare kriebel in je onderbuik zoek dan gewoon rustig verder naar een mooie trouwauto. Op theperfectwedding.nl vind je een aantal betrouwbare aanbieders.

Een auto gevonden, en nu?

Hebben jullie de geschikte auto gevonden voor jullie bruiloft en is het contact met de aanbieder naar wens? Vraag dan uiteraard of de auto beschikbaar is op jullie trouw dag. Als de auto beschikbaar is begint het echte werk! Vraag eerst naar de algemene voorwaarden van de verhuurder. Vaak zijn dit redelijk standaard voorwaarden, neem wel echt de tijd om ze goed door te lezen. Staan er bijzondere voorwaarden in waar je het niet mee eens bent? Stel de aanbieder dan vragen en probeer eventueel af te wijken van deze voorwaarden. Het je de algemene voorwaarden aandachtig bestudeerd en zijn er geen gekke dingen? Vraag de verhuurder dan naar het huurcontract.

Huurcontract

In het huurcontract staan de specifieke voorwaarden die bij het huren van jullie trouwauto horen. In het huurcontract vind je de huurprijs en de borg. Vraag de verhuurder hoe lang het duurt voor de borg terug gestort word. Sommige aanbieders storten de borg pas na 2 weken terug. Dit hoeft opzich niet erg te zijn maar het is wel iets om rekening mee te houden. In het huurcontract worden ook zaken vermeld als op welke brandstof de auto rijd en hoeveel kilometer je onbelast met de auto mag rijden. Sommige aanbieders bieden ook een zogenaamd plus pakket aan. Bij dit pakket kun je de gelimiteerde kilometers afkopen. Het is aan te raden om een inschatting te maken van het aantal kilometers dat jullie gaan rijden. je kunt dan beslissen of je de kilometers afkoopt of niet.

Verzekering

De verzekering bij een trouwauto is belangrijk, aangezien er veel verzekeraars zijn die geen verhuur auto’s verzekeren is het altijd goed om hier even naar te vragen. Het is nagenoeg onmogelijk om een trouwauto te huren met een all-risk verzekering. Er zijn sowieso maar weinig verzekeringen die een verhuur polis aanbieden. De meeste trouwauto’s zijn dan ook WA verzekerd. Dit is niet erg zolang jullie maar normaal doen met de auto. Een WA verzekering dekt alle schade die niet door jullie schuld veroorzaakt is.

De huurauto ophalen

Bij het ophalen van de trouwauto gaan jullie eerst het contract tekenen. Let er even op dat de begin kilometerstand is ingevuld op het contract en dat deze ook klopt. Maak foto’s of nog beter een filmpje van de auto en eventuele beschadigingen. Een auto is nooit 100% schade vrij, zorg er dus vooraf voor dat voor beide partijen duidelijk is hoe de staat van de auto is.

Brandstof

De meeste trouwauto’s rijden op euro 98, vraag de aanbieder van jullie trouwauto op welke brandstof de door jullie gehuurde auto rijd. Het kan zo zijn dat een aanbieder een bewijs wilt zien van het tanken van euro 98. Neem na het tanken het bonnetje mee bij het inleveren van de trouwauto. Bij de meeste aanbieders is dit ook vereiste om de borg terug te krijgen. Let er bij het ophalen van de trouwauto ook op of de tank vol is. Over het algemeen geld dat een auto vol mee gegeven word en ook weer vol terug komt.

Bekeuringen

Hebben jullie de trouwauto opgehaald bij de aanbieder? Nu gaat het gas er op! Je huurt een sportwagen natuurlijk niet voor niets en wilt ook eens kijken wat de potentie van zo’n droom auto is. En dan heb je per ongeluk net te hard gereden en ben je geflitst. De verhuurder zal de boete op jou verhalen. Mocht je dan bericht krijgen van de verhuurder check dan altijd even of jij op die datum en tijd de auto ook daadwerkelijk gehuurd hebt.

Trouwauto inleveren

Zijn jullie dan echt getrouwd? Dan ga je de trouwauto weer inleveren. Het is belangrijk om de auto in de zelfde conditie in te leveren als dat je hem mee gekregen hebt. Zorg dat de trouwauto weer vol getankt is met de juiste brandstof. Heb je wat gegeten in de auto? Haal dan nog even een stofzuiger door de trouwauto. Wij zijn van mening dat je iemand anders behandeld zoals je zelf graag behandeld wilt worden. De meeste aanbieder wassen de auto na een verhuur periode. Je hoeft dus niet nog door de wasstraat!

Over ons

Dreamcar4rent is gespecialiseerd in het verhuren van sportwagens. Wij zullen er alles aan doen om jullie een zorgeloze trouwdag te bezorgen. Mochten jullie meer willen weten over het huren van een trouwauto kun je altijd contact met ons opnemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.